bordslampa fönster
Nyheter

Satsa på en bordslampa i fönstret

En bordslampa, den kan passa bra att ha i ett av dina fönster, som en slags fönsterlampa. Det är ett sätt att göra det lite mysigare i ditt hem. Dock är det inte alla bordslampor som passar att ha i fönster, utan det gäller att välja rätt sorts lampa, samt kombinera den på bra sätt med andra inredningsdetaljer. En bordslampa fönster kan göra intrycket av ett rum att bli så mycket mer. För att få till det på bra sätt, se till att du anpassar storleken på din bordslampa efter hur stort fönster du har. 

Ju större fönster, desto större lampa ska du välja. En liten bordslampa kan annars lätt försvinna. Om du vill ha en riktig wow-faktor, så är det smart att tänka på volymen. Dock är det bra att anpassa längden efter hur högt fönstret sitter. Det är ju bra att kunna titta ut genom fönstret när du står upp utan att lampan är i vägen.

Viktigt med lampans proportioner och former

Om det är så att du väljer en bordslampa som har en lampskärm, så är det bra att se till så att skärmen i sig är proportionerlig mot lampfoten. Den brukar vara lagom stor om den är hälften så lång som lampfoten. Alltså att den är en tredjedel av den totala längden,

Det är även smart att sträva efter en bra balans. Det genom att du ser till att du väljer en lampa som har en skärm med samma form som fot. Är det en rund lampfot, ha då en rund lampskärm. Är den oval, så tar du en oval skärm och så vidare. Tänk bara på att din lampa måste få plats på hela fönsterkarmen. Den bör inte sticka ut. 

Styla fönstret efter din bordslampa

Det är inte fel att få din bordslampa att komma till sin rätt, genom att styla fönstret med andra fina föremål. När du gör det, utgå då från din bordslampa fönster. Sedan är det bara att välja olika krukväxter, prydnadsföremål med mera som passar med lampans stil. 

Ha rätt ljuskälla till din bordslampa fönster

Det är viktigt att du ser till att ha rätt ljuskälla till din bordslampa i fönstret. Den bör inte lysa allt för starkt. Den ska ge en fin effekt, men behöver inte lysa upp hela rummet. Det kan du ha andra lampor till. Väljer du en bordslampa där glödlampan syns tydligt och det inte finns en skärm, så är det extra viktigt att den inte lyser allt för starkt. Det kan vara en fördel att ha ett mer gulaktigt ljus snarare än vitt som drar mot blått. Det eftersom att det gulaktiga ljuset är mer avslappnade och det är ju vad man vill ha på kvällen då det är då man tänder lampan. 

Hitta rätt bordslampa till ditt fönster

Om du är ute efter att hitta en fin lampa att ha i ditt fönster, kolla då gärna in Lamp24. Hos dem finns det många snygga bordslampor och även fönsterlampor att välja mellan.